Licht en geluid huren voor grote én kleine evenementen

Event 22 EQS Licht en geluid huren

Licht en geluid huren voor grote én kleine evenementen is de dag van vandaag vaak niet meer ‘gewoon een lichtje en een box huren”. U doet best beroep op een professionele licht- en geluid verhuurfirma.

Het draait vandaag de dag des te meer over de belevenis en zeker niet meer over ‘het hebben’. De belevenis bepaalt of een evenement slaagt of niet. Een feest organiseren met bijhorend licht en geluid is dus ook een vak apart. We zetten voor jou graag een aantal tips op een rijtje voor een geslaagd feest. Groot of klein maakt voor EQS Pro-Rent niets uit, want dankzij onze jarenlange ervaring kunnen we elk feest of evenement transformeren in een onvergetelijke belevenis.

Welk soort feest of evenement ga je organiseren? Dat is de eerste vraag die je jezelf moet stellen. Het licht en geluid huren wordt daarop immers aangepast. Welke DJ-apparatuur u nodig heeft en welke discoverlichting u moet huren is van groot belang voor een geslaagd evenement. Voor een bedrijfsfeest dat overdag plaatsvindt en eindigt met een fuif heb je vaak een compleet andere installatie nodig dan voor een verjaardagsfeest ter gelegenheid van iemands achttiende verjaardag.

Het spreekt voor zich dat onze installaties veilig zijn en dat ze dus ook veilig en professioneel geïnstalleerd en ingeregeld worden. Een lichtbrug bijvoorbeeld kan al meteen 4 meter hoog zijn en tot gevaarlijke situaties leiden als deze niet correct is gemonteerd. Bovendien moet je als organisator ook rekening houden met je aansprakelijkheid bij eventuele ongevallen. Hiervoor sluit je best een BA evenementen af bij je verzekeraar, maar het is best om problemen pro-actief te vermijden. Daarom is het belangrijk dat je met een betrouwbare licht- en geluid verhuurfirma samenwerkt met kennis van zaken.

Event 9 EQS Licht en geluid huren

Een professionele licht- en geluidsinstallatie huren vraagt ook qua stroom andere aandacht dan een klein verjaardagsfeestje met één box. In dit geval is het wenselijk om de stroomvoorziening na te kijken en toestellen die veel stroom vragen of op dat moment niet gebruikt worden uit te schakelen. Of in het geval van een groter feest kan het zelfs ook wenselijk zijn dat je een stroomgenerator voorziet als primaire stroombron of als back-up. Ook op het vlak van stroomvoorziening voor evenementen geeft EQS Pro-Rent u graag het juiste advies.

Voor een groter feest of evenement is professionele licht- en geluidsappartuur huren een absolute must. Ook de inregeling ervan dient op professionele wijze te gebeuren. Bekijk ook hoeveel ruimte er is om het feest of evenement te organiseren. Voor de licht -en geluidsinstallatie zelf heb je zeker voldoende ruimte nodig. Afhankelijk van het aantal genodigden stem je de infrastructuur van het licht en geluid af. De installatie van licht en geluid ziet er voor een feest van 70 gasten helemaal anders uit dan bijvoorbeeld voor een evenement met 500 genodigden. Onze mensen hebben de expertise en ervaring om u over dit alles te informeren voor aanvang van het evenement.

Wanneer en op welk moment van de dag wordt het feest of evenement georganiseerd? Een feest of evenement dat overdag plaatsvindt, ziet er qua installatie van licht en geluid anders uit dan dat deze ’s avonds of zelfs ’s nachts wordt georganiseerd. De belevenis op elk tijdstip is anders.

EQS Pro-Rent is uw partner voor het huren van licht- en geluidsapparatuur! EQS Pro-Rent heeft immers al heel wat jaren ervaring opgedaan en is uitgegroeid tot een professionele licht- en geluid verhuurfirma die nauwkeurig werkt en de nodige expertise en ervaring in huis heeft. We werken enkel en alleen met grote en gewaardeerde A-merken zoals bijvoorbeeld Pioneer, Elation, Clay Paky, QSC en Chamsys. Wouter de Loose en zijn medewerkers zijn zelf ooit begonnen als dj en weten dus als geen ander welke noden er zijn bij de organisatie van een geslaagd evenement. In 2005 zijn ze begonnen met kleine feestjes. In 2010 heeft EQS Pro-Rent haar eerste Pioneer aangekocht. Ze hebben ook veel ervaring opgedaan als dj in discotheek Highstreet te Hoogstraten. In 2017 kochten ze een Line Array en intussen hebben ze er een aantal om te verhuren. De dag van vandaag doen we al lang niet meer alleen kleine feestjes, maar organiseren we ook de grote, exclusievere evenementen mee.

Licht en geluid huren voor grote én kleine evenementen? Vraag een gratis offerte op maat aan!

EQS Pro-Rent
EQS Pro-Rent

EQS Pro-Rent is gespecialiseerd in verhuur van licht en geluid voor evenementen, feesten, fuiven ,... Licht en geluid huren met de nodige service. Bij EQS Pro-Rent is dit vanzelfsprekend, want onze klanten verdienen de best mogelijke service!

Dit bericht heeft 0 reacties

Reacties zijn gesloten